Draugen krevde et menneskeliv.

Draugen

Det er ikke mange klassiske folkeeventyr fra Vikna å finne i litteraturen. Draugen-eventyret her nedenfor er hentet fra Vigdis Ellingsens bok De usynlige. Om hulder og andre underjordsvesenTheodor Kittelsens tegning av draugen får illustrere dramatikken, ettersom det er vrient å finne noen fotografier av dette vesenet …

På Vikna hendte det en dag at en mann arbeidet nede i fjæra. Så skjedde det at arbeidet han holdt på med satt bom fast. Han strevde og sleit uten å komme noen veg, Da skjønte han at det var draugen han hadde kommet i klemme på. Da hørte han en stemme som sa at han skulle slippe fri. I stedet krevde han det kona bar på. Skulle mannen komme seg laus, måtte han gå med på det.
Det viste seg at kona var gravid. Det visste ikke mannen da. To – tre år etter at ongen var kommet til verden, forsvant den sporlaust. Draugen hadde hentet det kona bar på.

Dette innlegget ble publisert i Sagn, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *