Kirkebøker

Søk i kirkebøkene (ministerialbøkene) fra Vikna og Nærøy prestegjeld (Vikna sokn) fra 1785 til 1912

4 svar til Kirkebøker

 1. Anne-Gjertnes sier:

  Hvor kan jeg finne kirkebøker fra 1930-1938

 2. Nic Furu sier:

  Som svar på ditt spørsmål om nyere kirkebøker så gjengir jeg her hva Kristian Hunskaar i Riksarkivet skriver om dette:

  «For kirkebøkene begrenser både den allmenne klausulen på 60 år og det forhold at mange kirkebøker fra de siste 100 år ennå befinner seg på kirkekontorene. Kirkebøkene kan inneholde enkeltopplysninger som er sperret for innsyn i opptil 100 år, og derfor vil et statsarkiv neppe la deg bla i ei kirkebok på egen hånd. De aller fleste kirkebøkene i statsarkivene er nå likevel skanna.
  Det er selvsagt lov å kontakte kirkekontorene og be om enkeltopplysninger, men jeg vil tro at det er varierende grad i hvilken grad kirkekontorene har kapasitet til å gjøre oppslag i kirkebøkene, innimellom det daglige arbeidet.»

 3. Bjørn Pettersen sier:

  Ønsker opplysninger om når Øivind Ragnvald Pettersen og Marie Olsen, begge født i Vikna. De giftet seg et eller annet år i mellom 1930 og 1935 i Rørvik kirke.
  Hører gjerne nærmere om dette.
  Med vennlig hilsen
  Bjørn Pettersen, adr, Damgata 16, 7900 Rørvik tlf 91184206

 4. Aina Maria Dons Larsen sier:

  Skulle gjerne hatt kirkeboka klokkerboka for Vikna fra 1927,det stopper på 19326.Den andre går til 1927,skulle gjerne hatt min far og hva som står om han,Eirik Magnus Larsen ,han var født tvilling,men tvillingen døde og hva som står,om tvillingen som døde har noe navn eller grav.Mvh Aina.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *