Årbok for Vikna er nå i salg!

Det er nå 14 år siden sist Vikna Historielag i samarbeidForside-2013-14-T med Kystmuseet ga ut Årbok for Vikna, og dette har vært et etterspurt produkt som vi endelig kan tilby igjen.

Årboka kan kjøpes hos Rørvik Libris, Kystmuseet Norveg og hos Joker-Austafjord. Prisen er kr 200,-.

Komiteen for årboka har mottatt mye historisk stoff innenfor mange spennende tema i år.
Det er skrevet om oppvekst og levevilkår i Frelsøya, om tangbrenning og glassproduksjon, det er publisert artikler fra lydbåndarkivet fra Rørvik i gamle dager. Vi har også tatt med stoff knyttet til tema 2. verdenskrig, blant annet ei sterk historie fra en viknaværing som ble tatt til fange av Gestapo som 16-åring.
En artikkel om Gjæslingulykka i 1906 er med, stoff som tidligere ikke har vært publisert. Det finnes dessuten en artikkel om Engasfolket, og artikkelen ”Gjenstandene forteller”, med utgangspunkt i museets samlinger. Paul Woxeng skrev om Vikna i Namdals Folkeblad for over 80 år siden og det er tatt med i boka.
I august i år ble det avduket to monumenter laget av Torleif Flosand. Magnhild Haalke-bautaen først i måneden, og Sjø-Sara på tampen av august. I anledning disse markeringene, har vi valgt å trykke en artikkel som Magnhild Haalke har skrevet, og en artikkel om Sjø-Sara.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *