Hansvika i riksnyhetene for 125 år siden.

KristIntel

Nasjonalbiblotekets samling av digitaliserte bøker, aviser, bilder etc. er et skattkammer hvor en kan finne det utroligste. Som f.eks. denne notisen i riksavisa Kristiania Intelligentssedler 21. november 1889.

GmlKoneHansvika

Gaaet vild. Mandagsaften forrige Uge skulde en gammel Kone fra Gaarden Hansvik i Vigten ud for at lede efter en del Sauer, som ikke var kommet hjem om Aftenen, saaledes som de pleiede, skriver «Dgspstn». Hun gik først op mod Pladsen Moen, og efterat hun derinde havde drukket en Kop Kaffe, fortsatte hun opp gjennem Marken.

Mørket faldt paa, og hun tænkte at vende hjem. Men hun tog feil af Retningen, og i den Tanke, at hun gik mod Hjemmet, kom hun langt ud i Marken. Under sin Vandring kom hun til at falde udover en Fjeldknat; hun blev derefter svimmel og kunde ikke gaa. Om Aftningen begyndte man at lede og raabe efter henne, og den næste Dag fortsattes Undersøgelsen af ca. 200 Mennesker, men uden at finde hende før Onsdag Morgen.

Hun havde saaledes ligget paa aaben Mark i 2 Nætter og 1 Dag uden Mad og Drik, dertil gjennemvaad.

Da man fandt hende, drog hun sig paa Maven og var i Nærheden af en Fjeldstyrtning, hvor hun visselig havde fundet sin død, dersom ikke hjælp var kommen i samme Øieblik.

Hun ligger nu meget syg.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *