Arkeologiske lokaliteter

På nettstedet Kulturminnesøk kan du få kortfattet informasjon om 3-400 lokaliteter i Vikna (per 25.12.2013)
De aller fleste er ulike arkeologiske minner, men det henvises også til:

  • Bebyggelse/infrastruktur: Sjøhaugen krigsminnelokalitet, kaiområdet på Flatholmen, Kråkeslottet på Heimværet og Håkonshavn på Flatholmen på Sør-Gjæslingan.
  • Kirkestedene: Garstad, Vikna, Rørvik og Valøya.

Alle lokalitetene har en kort, faglig omtale. Noen er også avbildet, som f.eks. bautasteinen ved Ødegården på Lauvøya, steinkistegrava ved Ramstadkeipen, gravrøyser ved Kvalpsundet, krigsminnene ved Sjøhaugen og det mystiske anlegget på Kjønsøyhoven hvor ei sentral gravrøys er omgitt av 20 smårøyser i sirkler rundt.

Søketips:
Nettstedet ble omstrukturert i november 2016. En grei måte å søke på nå er å velge «Kart» i hovedmenyen. Du vil da se et oversiktskart over Vikna hvor du kan velge et av «K»-merkene i nærheten av området du er interessert i. Dette gir deg en beskrivelse for denne lokaliteten. Hvis du så velger «I nærheten» til høyre for teksten så vil du få se alle registrerte kulturminner i området på et detaljert kart.

En annen metode er å starte med «Kart» i hovedmenyen og trykke «Se flere treff..» en rekke ganger inntil det ikke dukker opp flere «K»-merker. Deretter zoomer du inn på ønsket område med «+/-«-knappen  øverst til høyre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *