Er du i slekt med Petter Dass?

Petter-DassBra mange nålevende Viknaværinger er faktisk det!

Etter litt blaing og søk i boka «Ættebok for Petter Peitersen Dass og hans hustru Margrethe Andersdatter og deres etterkommere i fjorten generasjoner» så dukker det opp kjente Vikna-folk med blant annet navnene Vikestad, Sylten, Pettersen, Hemming, Hansen, Hasfjord, Grunnan, Lothe, Vikestad, Moe, Lothe, Hansvik etc.

Men flest og eldste tilslag får en når en søker på Dekkerhus. En kan f.eks. finne at Kristin Dekkerhus har Petter Dass som sin tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tipp-tippoldefar. Kanskje noe å sette på CV’en sin!

Etter at boka er åpnet i Nasjonalbiblioteket søker du etter ditt navn satt i anførselstegn i søkeruta som forstørrelsesglasset helt øverst til venstre åpner. Deretter må du grave deg tilbake i tid. På side 9 i boka finner du en bruksanvisning for hvordan du finner hele veien tilbake til Petter og Margrethe Dass.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Er du i slekt med Petter Dass?

  1. Hei ! Har blitt fortalt at jeg er i slekt med Petter Dass. Har en ætteliste som jeg fikk tilsendt for mange år siden. Holder på med et slektstre nå og skjønner jo at slekta er veldig stor. Ættelista navngir 13 navn..nederst Ricard Falch ca år 1500 Danmark. Nr 9 på lista finner jeg Peder J Falck. .Petter Dass’ bestefar. Nr 3 på lista min tippoldefar Petter Pedersen f.1847, g med Ingeborg f Hansdatter. Kan denne informasjonen være riktig ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *