Sagnet om Allgården på Folda – Karl Erik Harr’s versjon.

En skipper fra Lofoten lå ved brygga i Bergen og skulle akkurat hive trossa og sette seil nordover igjen. Da kom en fremmed roandes opp tel skutesida, rakte han en rull papir og sa: denne må du gi til skipperen i Allgården.
Men, Allgården er bare et utskjær, kem kan ta  imot nokka der? sa skipperen.
I det samme var mannen forsvunnet mellom jekte og skute innover Vågen….

Slik starter Karl Erik Harrs versjon av det merkelige sagnet om jekteskipperens Ut-Røstliknende opplevelser på Allgården (eller Allegaren/Allgaren/Aldgården) sør på Folda. Les fortsettelsen her i Karl Erik Harr’s «Der trollbåra bryt – Nord Norske eventyr»

Dette innlegget ble publisert i Sagn, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *